23948sdkhjf

Hedin-koncernen köper ännu en Ford-handlare

Omstöpningen av återförsäljarnätet för Ford i Sverige fortsätter – nu meddelar generalagenten Hedin Motor Company att man köper Ford-återförsäljaren Carltne Bil i Karlshamn.

Den 21 april gick Hedin-koncernen ut med övergripande information om hur det framtida återförsäljarnätet för Ford kommer att se ut efter att man sagt upp de återförsäljare som inte får fortsätta sälja Ford.

Den 27 april meddelades att Hedin-koncernen köper ytterligare en Ford-återförsäljare – Carltne Bil i Karlshamn i Blekinge. Ägarbytet sker den 4 maj.

Carltne Bil ägs idag av Jesper Carlsson och Thomas Holtne och har cirka 16 anställda. Efter förvärvet tillträder Jesper Carlsson som platschef samt servicemarknadschef för Ford Hedin Bil region Syd medan Thomas Holtne fortsätter sin tjänst inom bilförsäljning på Carltne Bil.

– Vi är glada att kunna göra den här affären med en så stark aktör som Hedin Mobility Group. Det gör att vi kan växa ytterligare på vår lokala marknad. Vi har gjort en fantastisk resa med Ford som varumärke och är jätteglada över det förtroende vi har fått av både våra kunder och personal. Så det är med stolthet vi lämnar över rodret till en av de starkaste aktörerna i branschen, vilket känns väldigt gott i Ford-hjärtat”, säger Jesper Carlsson, vd och ägare för Carltne Bil i ett uttalande till media.

LÄS ÄVEN: Här är Ford-handlarna som försvinner

De är Ford-återförsäljarna som Hedin-koncernen inte nämnde

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078