23948sdkhjf

Miljardregn när biluthyraren slog rekord

Biluthyraren Hertz meddelar att de slog omsättningsrekord under 2022. Totalt omsatte företaget 1,3 miljarder kronor, det högsta någonsin för Hertz Sverige.

Hertz skriver i ett pressmeddelande att de märker av att resandet åter har satt igång efter pandemin och alla dess restriktioner. Hertz Sveriges vd, Mattias Wäne, säger i en kommentar att det har varit en återhämtningsprocess. Samtidigt påpekar han att deras citykontor knappt märkt av pandemins effekter ekonomiskt då allt fler har hyrt bil.

– Våra franchisetagare har varit en stor bidragande faktor till den positiva tillväxten och vi har lärt oss enormt mycket av den påfrestande tid som vi gått igenom.

Något som blivit allt mer populärt hos biluthyraren är att hyra bil på lång tid. Något som tidigare framförallt varit av intresse hos företag men på senare tid även upptäckts av privatkunder.

– Vi har med oss många lärdomar från de senaste åren där vi blivit tvungna att tänka om och tänka nytt för att anpassa oss. Att möta våra kunders behov av rörelse med smarta mobilitetslöningar kommer att få mycket fokus under 2023 samtidigt som vi brottas med utmaningar som högre räntor, lågkonjunktur och ett allmänt instabilt världsläge, säger Mattias Wäne.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094