23948sdkhjf

Gröna siffror när Dacia summerar året

Dacia ökade sin försäljning av personbilar med 6,8 procent under 2022 i jämförelse med 2021 på en i övrigt vikande marknad. Sedan 2004 har Dacia sålt hela 8 miljoner bilar.

Trots stora utmaningar i fordonsindustrin sålde Dacia 573 800 bilar 2022, en ökning med 6,8 procent jämfört med 2021 och uppnådde även en betydande milstolpe förra året med 8 miljoner sålda bilar sedan 2004. Dacia menar att det starka resultatet bekräftar positionen att de erbjuder bäst valuta för pengarna till privatkonsumenten.

Marknadsandelen i Europa med 7,6 procent av försäljningen till privatkonsumenten stärkte positionen för andra året i rad och gav en tredje plats i rankingen. Framgångarna är drivet av de fyra nyckelmodellerna Sandero, Duster, Jogger och Spring.

– Vi ser väldigt ljust på 2023 och räknar med att fortsätta vår positiva trend. Den mest spännande nyheten i år är att vi lanserar Dacias första hybrid någonsin, Dacia Jogger HEV 140, den mest prisvärda hybriden på marknaden som dessutom har sju riktiga sittplatser och upp till 1 819 liter bagageutrymme. Förutom det fortsätter vi som alltid med prisvärda erbjudanden för Sandero, Duster och Jogger, säger Anders Hallsten, Dacia Varumärkeschef, RN Nordic AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kiwa klar CAB för Sermi
Goodyears däckfixare vinner loppen
Verkstädernas bästa kort – kom närmare kunden
Uppåt men nedåt på nybilsmarknaden
Nya chefer på Wayke
Lyckad dag med Däckpartner

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096