23948sdkhjf

Småländskt bilföretag storsatsar i Stockholm

Thituson Bil AB, som sedan många år är Smålands största återförsäljare av DaimlerChryslers varumärken, gör nu en gigantisk satsning på att täcka sträckan längs med E4:an.

Thituson Bil AB, som sedan många år är Smålands största återförsäljare avDaimlerChryslers varumärken, gör nu en gigantisk satsning på att täckasträckan längs med E4:an. Efter att ha etablerat sig i Linköping, tar man nusteget vidare till Stockholm och investerar 130 miljoner kronor i en nyfullserviceanläggning i Segeltorp. Här kommer ett 100-tal personer attnyanställas.


- Vi täcker idag E4:ans sträckning från Ljungby till Linköping. Att etableraoss i södra Stockholm är en logisk del i vår strategi säger företagetskoncernchef och ägare Lars Johannesson.


Thituson Bil är sedan 50-talet en av landets klassiska Mercedes-Benzåterförsäljare. Idag säljer och servar man både Mercedes-Benz, Chrysler,Jeep och smart. Bolaget har anläggningar i Värnamo, Ljungby, Anderstorp,Jönköping och Linköping och ca 120 anställda.


Den nya fullserviceanläggningen byggs i Segeltorp vid Kungens Kurva, ochblir på närmare 6,000 kvadratmeter. Anläggningen beräknas stå klar i april2006 och investeringen är beräknad till ca 130 MSEK. Härifrån kommer ca 100anställda att betjäna södra och östra Stockholm, och delar av Södermanland.


- När vi är i full gång i Segeltorp räknar vi med att omsätta ca 1,4miljarder kronor, och sälja ca 2,400 nya fordon och drygt 3 000 begagnade omåret, säger Lars Johannesson.


Lars som tillsammans med Carl-Gösta Torstensson äger företaget, harutvecklat vad man kallar sin E4-strategi.Med den nya anläggningen i drift kommer Thituson att täcka ca 50 mil avE4:an, och blir även en av landets största DaimlerChrysler-återförsäljare.


- Det är vanligt att fortfarande tänka geografi och distrikt i ?runda?termer. Istället för linjära. Men det är fler människor som rör sig längsE4:an än vad det är som rör sig mellan olika orter på var sin sida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078