23948sdkhjf

Strukturerade bilförsäljningsprocesser i fokus

På den svenska fordonsmarknaden syns nu ett stort intresse för nybilsköp, ett tydligt tecken på att marknaden har återhämtat sig snabbt från finanskrisens nedgång häromåret. Att antalet nyregistreringar ökar berör inte bara nybilsförsäljningen utan likväl begagnatsektorn. Nybilsförsäljningen leder i sin tur till att begagnatlagren fylls upp vilket leder till större utbud. Autorolas Sverigechef Robert Svärd ser ljust på framtiden.
- Idag auktioneras ca 30 000 bilar årligen i Sverige, jag är övertygad om att denna siffra kommer att tredubblas inom de närmsta åren, till 100 000 bilar. Det är helt klart en bransch på stadig uppgång, säger Robert Svärd.
Försäljningen av företagsbilar tar ofta energi från den egentliga affären. Autorola lägger stor vikt vid standardiserade och beprövade processer där inget lämnas åt slumpen. Det gäller hanteringen av all dokumentation kring bilarna, inklusive bilinspektioner och fotografering. Sverigechefen är övertygad om att dessa processer kommer att hamna mer och mer i fokus framöver, som ett naturligt steg av växande volymer, vilket kräver struktur och ordning.
- Aktörerna på dagens marknad har olika inriktning. Autorola är expert på den totala försäljningsprocessen online av begagnade företagsbilar, leasingbilar samt bilar från biltillverkare. Eftersom det är vår nisch ger det oss gedigen erfarenhet och unik kunskap om just detta, avslutar Robert Svärd


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hedin börjar att sälja Lotus
This is for you Sabine
Laitis fortsätter söderut
Åkeri miljonsatsar på däckhotell för personbilar
Tidler blir Today Mobility
Uppåt för Volvo Cars elbilar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219