23948sdkhjf

Toyota Auris Hybrid utsedd till Framtidens bil

Den stora tyska bilorganisationen ADAC har tilldelat utmärkelsen Gelbe Engel, Gula ängeln till Toyotas fullhybridmodell Auris HSD. Den får priset för sina mycket goda miljöegenskaper i kombination med hög användbarhet och säkerhet.
Det är första gången som ADAC delar ut pris i kategorin Framtidens bil. Enligt juryns motivering är Auris Hybrid den hittills mest avancerade hybridbilen på marknaden, med hänsyn taget till såväl funktionalitet och kostnader som miljöpåverkan och säkerhet.
Hänsyn togs till följande kriterier: Miljö (CO2 och andra utsläpp), kostnader (inköp och bränslekostnader), användbarhet (antal sittplatser, bagageutrymme, maximal räckvidd, tid som krävs för bränslepåfyllning eller laddning) samt säkerhet (krockkuddar och antisladd system). Endast fordon som drivs med bensin, diesel eller alternativa bränslen, är utrustade med start-stopp-system och som uppfyller Euro 5-avgaskraven för bensin eller Euro 6 för diesel fick nomineras.
Toyota Auris HSD, som är den första fullhybridmodellen i det kompakta C-segmentet, uppfyller helt dessa krav. Tack vare fullhybriddriften har den rekordlågt CO2-utsläpp på 89 g/km och partikel- och kväveoxidutsläpp som ligger långt under nivån för dieseldrivna fordon. Även den genomsnittliga bränsleförbrukningen på 3,8 liter/100 km är enastående i klassen.
Auris hybrid är Toyotas första steg mot målet att i början av 2020-talet erbjuda Hybrid Synergy Drive-teknik som alternativ i samtliga bilmodeller. Globalt siktar Toyota på att lansera ett tiotal nya hybridmodeller under de närmaste åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064