23948sdkhjf

Volkswagen vann Dakar-rallyt för tredje året i rad

För tredje året i rad vann Volkswagen det klassiska och utmanande Dakar-rallyt. För andra året i rad tog man beslag på samtliga pallplatser.
Efter 9 600 kilometer, 13 specialsträckor och extrema ökenpassager genom Chile och Argentina nådde bilarna slutdestinationen Buenos Aires på söndagen. Inför en entusiastisk publik korsade Nasser Al-Attiyah (Qatar) och kartläsaren Timo Gottschalk (Tyskland) mållinjen först av alla i sin dieseldrivna Volkswagen Race Touareg 3.
Nasser Al-Attiyah kommenterar sin vinst så här:
− Min första vinst i Dakar-rallyt. Jag är så oerhört glad att vara första araben att vinna världens tuffaste ökenrally. Mina känslor är otroligt svårt att uttrycka i ord. Jag nådde mitt mål tack vare världens bästa rallybil och det bästa teamet. Jag är glad för hela teamet som slet dygnet runt i tre veckor för denna seger. I Timo Gottschalk jag har en exceptionell kartläsare vid min sida. Han spelade en enormt stor roll i denna seger!
På prispallen fick duon sällskap av teamkamraterna Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz och Carlos Sainz/Lucas Cruz. Volkswagen ställde upp med fyra bilar i årets Dakar-rally och den fjärde bilen med Mark Miller/Ralph Pitchford körde i mål som sexa.
Volkswagen är den enda tillverkaren som vunnit Dakar-rallyt med dieselteknologi och man är fortfarande obesegrad på den sydamerikanska kontinenten. I år vann Volkswagen 12 av de 13 specialsträckorna och var i ledningen under hela rallyt, som startade den 1 januari i Buenos Aires.
− Vår tredje seger i rad är en historisk prestation som har uppnåtts tack vare perfekt lagarbete, exceptionella prestationer av förare och kartläsare och tillförlitlig teknik. Jag är otroligt stolt över hela teamet och alla medarbetare. Det var utan minsta tvekan det tuffaste Dakar-rallyt som vi någonsin har deltagit i, och troligen också det bäst organiserade. Jag tror att vi bevisat att Race Touareg 3 för närvarande är världens mest tillförlitliga bil för den här typen av rally, vilket är resultatet av många års hårt arbete. Grattis till Nasser Al-Attiyah och Timo Gottschalk som har gjort ett utomordentligt jobb och naturligtvis också till de andra förarna och kartläsarna som gjorde den här trippeln möjlig, säger Kris Nissen, chef Volkswagen Motorsport
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078