23948sdkhjf

Prestigefyllt pris till Subaru Forester

Nyligen uppdaterade Forester har utsetts till 4x4 of The Year av Englands största offroadmagasin "4X4".

Juryn var helt enig i sitt beslut och expertpanelen sammanfattar sitt val enligt följande: "Precis som alla Subaru-bilar gör Forester sitt jobb utan att knota. Kombinationen av kvalitet, värde, användbarhet och körbarhet gör Forester verkligen svår att slå."

Subaru Forester blev följdriktigt Årets 4x4 med motiveringen: "Forester har alltid varit en stjärna i sin klass och med de nyligen uppdaterade bensin- och dieselmotorerna lyser den klarare än någonsin".

Tredje generationen Boxermotorer har underhållsfri kamkedja. Motorn är mer långslagig än tidigare, vilket ger en mer effektiv förbränning samtidigt som vridmomentet i låg- och mellanregistret förbättrats – med bättre körbarhet som följd. Nya Boxermotorn har även aktiv ventiltidsjustering på såväl insugs- som avgasventilerna samt kylare till EGR-systemet, vilket medger lägre emissioner i kombination med högre effektuttag.

Rörliga delar – som kolvar och vevstakar – är tillverkade i lättviktsmaterial. Tillsammans med den nya, kompakta och högeffektiva oljepumpen har friktionsförlusterna minskat med cirka 30 procent. Jämfört med nuvarande generation Boxermotorer erbjuder tredje generationen ett högre vridmoment och minst 10 procent lägre bränsleförbrukning vid samma effektuttag.

Uppdaterade Forester har också fått en förfinad chassisättning som ger ett mer bestämt vägbeteende samt bättre kontroll och stabilitet utan att ge avkall på åkkomforten.

Väl bakom ratten möts man av en helt nydesignad interiör med material i högre kvalitet och mjukare känsla. Även instrumenteringen är ny med "självlysande" mätartavlor innanför kromade ringar och centrerad informationsdisplay av LED-typ. Bland nyheterna noteras också att Forester får en 2-zons klimatanläggning. Den nya ljudanläggningen har blåtand för handsfree som standard. I XS- och XE-utförande har radion 4,3-tums färgskärm med inbyggd backkamera och sju högtalare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078