23948sdkhjf

Nya grepp när NEVS etablerar sig i Shanghai

NEVS tar ett helt nytt grepp för att skapa intelligenta elektriska vägar, ett helt ”ekosystem” av olika nätverk: transport, energi och information. Detta nätverk, kallat ”Tri-network” har invigts i ”NEVS Shanghai Industrial Base” i samband med byggstarten för NEVS nya bilfabrik och innovationscenter i Shanghai.

 Inför omkring 300 inbjudna gäster hölls en högtidlig öppningsceremoni för ”Tri-Network Initiative & NEVS Shanghai Industrial Base” i G60 Science & Technology Innovation Valley i Shanghai Songjiang District.

Att NEVS skulle bygga en ny bilfabrik i Shanghai har varit känt en tid. Tanken är att den nya fabriken ska bli något av en kopia av den man just nu färdigställer i Tianjin, inte långt ifrån Peking. Båda fabrikerna får en maximal tillverkningskapacitet av 200 000 bilar årligen, med 50 000 bilar i den första etappen, skriver Nevs i ett pressmeddelande.

Bilfabriken är bara en del av NEVS satsning i Shanghai; samtidigt presenterades Tri-network, vars initiativ har tagits av NEVS huvudägare, Kain Johan Jiang, tillsammans med andra aktörer inom utbildning, forskning och produktion.

Tri-network kan beskrivas som ett helt nytt ekosystem med intelligenta elektriska vägar. Genom att föra samman och utnyttja resurserna i regionen kommer NEVS att kunna börja bygga upp det nya ekosystemet i Kina. 

Tanken är att det gemensamma arbetet med transportnätverk, energinätverk och informationsnätverk ska ge upphov till nya idéer och nya affärsmodeller, som i sin tur kan utveckla hela elfordonsindustrin. Denna verksamhet kommer att utvecklas i ”NEVS Shanghai Industrial Base”.

Två viktiga pusselbitar i detta Tri-network är kompetensen från de båda svenska företagen Elways och Mimer som Kai Johan Jiang och NEVS nu köper in sig i.

Xiangmin Chen, sekreterare för Songjiang distriktskommitté i Shanghai, en av flera högtidstalare, konstaterade att industri- och utvecklingsområdet G60 Science & Technology Innovation Valley de senaste åren utvidgats till nio zoner. Målet är att Songjiang ska bli en motor för teknikutveckling i Yangtze River Delta-regionen, och att regionen ska leda övergången från dagens "Made in China" till framtidens "Designed by China”, dvs mycket mer än enbart tillverkning.

Xiangmin Chen förklarade att Tri-Network Initiative och NEVS Shanghai Industrial Base är ett mycket viktigt konkret steg mot det långsiktiga målet för G60 Science & Technology Innovation Valley.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078