23948sdkhjf

AD Sverige storsatsar på systematiskt kvalitetsarbete

Från med slutet av april i år startar varje AD Bilverkstad jobba på ett nytt sätt med systematisk kvalitetsarbete. Genom ett samarbete med KlarOK får alla verkstäder tillgång till ett verktyg som sätter varje verkstad i förarsätet för sitt kvalitetsarbete.

-Med KlarOK blir kvalitetsarbetet väldigt enkelt, förklarar Lennart Johansson, konceptansvarig på AD Sverige. Vi har haft ett mycket gott samarbete med KlarOK. De har lyssnat på våra behov. Det har varit viktigt för oss att inte bara stora verkstäder utan också enmansverkstäder skall känna att det är enkelt att använda kvalitetssystemet. Nu vet vi att det räcker med 30 minuter om dagen för att starta upp. På några få veckor är man klar med all dokumentation för verkstadens kvalitetssystem.

Markus Englund på KlarOK berättar: Det är tydligt att AD är väldigt måna om sina verkstäder. Vi är mycket glada över samarbetet eftersom det har gjort det möjligt för oss att trimma KlarOK så det blivit extremt användarvänligt för både mindre och medelstora verkstäder.

KlarOK ger ADs verkstäder en digital guide som hjälper verkstaden att snabbt köra i mål med sitt kvalitetsarbete. Med en minimal arbetsinsats blir verkstaden i stånd att presentera sitt sitt systematiska brandsskydds- och arbetsmiljöarbete vid tillsynsbesök från myndigheter. Det är skönt att veta man är bra förberedd när det knackar på dörren och det är dags för kontrollbesök. Men en av de största fördelarna är ändå att få bra hjälp med att systematiskt höja kvaliteten på ett trevligt sätt, säger Lennart på AD Sverige.

KlarOK används redan av mer än 250 verkstäder och systemet stöds av flertalet kontrollföretag som t ex Kontrollerad Bilverkstad och Qvalify. KlarOK är byggt för att snabbt köra i mål med certifieringar såsom Godkänd Bilverkstad.

Bild: Johanssons Rep. & Mek. i Holm är en av AD-verkstäderna som börjar jobba med stödsystemet KlarOK. På bilden syns Bengt med personal och Marisa som har i systemet i sin terminal.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.108