23948sdkhjf

Bentley vässar inför klassisk vintertävling

När Bentley ställer upp i GP Ice Race gör man det med en rejäl koloss till bil. Hoppas bara att sjöisen på Zeller See håller.

När oljekris och en olycka med ett banprepareringsfordon satte stopp för GP Ice Race 1974 var det en epok som gick i graven. I närmare 40 år hade tävlingarna på sjöisen på Zeller See i Zell am See lockat storpublik och GP Ice Race blivit ett begrepp.

Så när veteranbilshandlaren Greger & Porsche drog igång GP Ice Race igen i fjol blev det en succé, så pass att de stora biltillverkarna lyssnade och kom med sina ekipage. Och inför årets evenemang så här i början av februari har man laddat om rejält.

Rejälast av alla har nog Bentley laddat, för de ställer upp med en Continental GT, en lyxbil med en matchvikt på två och en kvarts ton och en sexliters dubbelturbotolva under huven på 635 hästkrafter.

I tävlingsutförande har den fått höjd fjädring, skärmbreddare som ska husera större hjul med isdubb och ett mer friflödande avgassystem från Akrapovic. För säkerhets skull har man också monterat störtbur och skalstolar med sexpunktsbälten. Och så har man monterat skidhållare på taket, för man ämnar också ställa upp i uppvisningsgrenen skidtolkning, där schweizaren Sven Rauber ska släpas fram bakom bilen.

Annars är all lyx intakt, så när den unga rallyföraren Catie Munnings tar plats bakom ratten lär det inte gå någon nöd på henne. Hon lär i alla fall frysa betydligt mindre än den stackars Sven där bakom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08