23948sdkhjf

SFVF satsar på handlarutbildning

Allt fler bilverkstäder börjar med bilhandel. Nu riktar SFVF juridikutbildningar i fordonshandel till dessa. Därmed tror man att antalet anmälningar till ARN ska minska.

Sedan Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, startades 2013 har man hållit juridikutbildningar för bilverkstädernas personal, bland dem kundmottagare, verkstadschefer och ägare.

Nu ser SFVF att trenden går mot att allt fler bilverkstäder också börjar handla med bilar för att få ekonomin att gå ihop. Därför ska man utöka verksamheten med att också erbjuda utbildningar i juridik för fordonshandel.

Inte minst tror man att det ska ha effekt på anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Enligt SFVF berör en förhållandevis liten andel av alla anmälningar till ARN i dag ärenden gällande fordonsreparationer, inte minst tack vare de egna juridikutbildningarna. Man menar att utbildningarna i verkstadsjuridik har visat att det inte räcker att prata om juridik med verkstadspersonal, utan att man också måste utbilda och kommunicera med säljare och försäljningschefer.

– Det är en orimligt stor andel av alla anmälningar till ARN, nästan 70 procent, som handlar om bilförsäljning, säger Ulf Stefansson, jurist på SFVF. Och det kan jämföras med cirka 20 procent av alla anmälningar som handlar om verkstad. Nu är det dags att även göra något bra för bilägare vid bilköp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126