23948sdkhjf

Däckmässan i Köln 3D-printar däck

Om dryga tre månader hålls däckmässan, ”The Tire Cologne” i Köln. Det är andra gången man genomför mässan som vänder sig brett till däcktillverkare och branschen runtomkring.

Mässan har öppet 9-12 juni på Kölnmesse. Besökaren kommer att kunna se cirka 500 utställande företag från 40 länder som presenterar sina produkter och tjänster. Nytt för i år är att man sprider ut de stora branschutställarna så att de inte hamnar i samma hallar. Dessutom förstärker man segmenten för biltjänster och verkstadsutrustning och i en av hallarna kommer man att fokusera på olika teman.

Däckmässan vänder sig till däckfabrikanter och däckhandel, företag inom regummering, bilservice, verkstadsutrustning, återvinning och andra verksamheter i och runt däck- och bilbransch. Organisatörer är Kölnmesse och BRV – branschorganisation för Tysklands däckhandlare och vulkaniseringsföretag.

Framtidens mobilitet är ett event för att belysa framtidens däck och fälgar för de fordon vi kommer att använda. Framtidsforskaren Professor Sasha Peters är en av de mest välkända experterna för material och teknologi i Europa. Han kommer att presentera fyra visionära områden för framtidens däck: hopvikbara däck, däck utan luft, hållbart producerade däck och 3D-printade däck. Som en liten happening kommer man att ha en 3D-printer på plats som ”printar” däck av kolfiber. Dessutom kommer man att ha en körslinga för elbilar och självkörande fordon.

Regummering och återvinning och alla event på det temat kommer att ligga i hall 9 inklusive produkter och tjänster.

Köln är för övrigt en trevlig stad och den som funderar på att besöka The Tire Cologne bör snarast titta på resmöjligheter och hotellrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093