23948sdkhjf

Sätt fingeravtryck på din nya Porsche

Porsche erbjuder kunden att göra sin nya 911 verkligt unik. Sportbilsbjässen har tagit fram teknik för att spruta bilder på bildelar, till att börja med den nyblivne ägarens fingeravtryck.

Den nya tekniken är en slags direkt printermetod som utvecklats av Porsche. Principen är lik den som används för bläckstråleskrivare. Ett skrivarhuvud sprutar på färgen automatiskt och utan”spill” utöver bildens fina konturer. Efteråt läggs klarlack på den målade ytan och högglanspoleras.

– Genom individuellt exakt kontroll av sprutmunstyckena kommer varenda droppe träffa sitt förutbestämda mål, förklarar Christian Will, Vice President, Production Development vid Porsche AG.

Till att börja med kan kunden som köper en ny 911 få sin fronthuv personifierad med en design baserad på deras eget fingeravtryck. Längre fram kommer även andra designer bli tillgängliga. Servicen förmedlas av Porsche Center som kontaktar avdelningen Exclusive Manufaktur i Zuffenhausen. Deras konsulter diskuterar hela processen med kunden från att fingeravtrycket tas till bilens färdigställande.

Porsche vore inte Porsche om man inte tog rundligt betalt för härligheten. Prislappen är 7 500 euro i Tyskland (ynka 80 000 kronor). Porsche försäkrar att kundernas säkerhet och integritet inte riskeras med det stora fingeravtrycket på huven.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079