23948sdkhjf

Volvo invigde batterilinje i Gent

Volvo Cars har invigt en helt ny batterimonteringslinje vid sin fabrik i Gent, Belgien. Senare i år kommer företaget att börja bygga sin första helt elektriska bil, XC40 Recharge, vid fabriken.

De kommande åren kommer batterimonteringen att bli en viktig del av Volvo Cars globala tillverkning. Företaget fortsätter att elektrifiera hela modellprogrammet. Fabriken i Gent kommer att ge viktiga lärdomar när det gäller processoptimering och effektivitet.

Läs också: Ny elbilsplattform till Volvo Cars

De kommande fem åren kommer Volvo Cars att lansera en helt elektrisk bil varje år, och målet är att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av den globala försäljningen 2025, där hybrider utgör resterande 50 procent. Recharge kommer att vara samlingsnamnet för alla laddbara Volvobilar.

Volvo Cars har som mål att minska sitt koldioxidavtryck för varje bils livscykel med 40 procent mellan 2018 och 2025 som ett första steg för att nå målet att bli ett klimatneutralt företag senast 2040.

Tidigare i år meddelade Volvo att man planerar att bygga en batterimonteringslinje vid sin amerikanska anläggning utanför Charleston i South Carolina. Bygget beräknas starta i höst.

Företaget kommer också att bygga batteridrivna elfordon vid en Volvodriven tillverkningsfabrik i Luqiao i Kina, där Volvobilar baserade på CMA-plattformen byggs vid sidan av modeller från systermärkena Polestar och LYNK & CO.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094