23948sdkhjf

Proppen ur för Godkänd Bilverkstad

352! Det är antalet verkstäder som klarat årlig kontroll för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV. I täten ligger Mekonomen, Autoexperten och Volkswagen Group.

Det går framåt med stora kliv för Godkänd Bilverkstad, GBV. 352 verkstäder motsvarar tolv procent av alla bilverkstäder i landet. Och det är mer på gång, skriver MRF i ett pressmeddelande.

Vi vet att ytterligare cirka 300 verkstäder till är på gång, som har påbörjat sitt arbete med att ta upp standarden, säger Joachim Due-Boje på MRF:s verkstadssektion och som tillsammans med SFVF:s Ulf Stefansson utgör styrgruppen för GBV.

Enligt Joachim Due-Boje finns det två stora grupper som kommit långt i sitt arbete med GBV. Det är VW Group och Autoexperten som idag utgör de största andelarna bland de verkstäder som klarat den årliga kontrollen.

Allra störst är dock Mekonomen med 137 anslutna verkstäder.

Tillväxten av Godkänd Bilverkstad gläder också Konsumentverket. De hoppas att det ska leda till färre konsumentproblem och att branschen putsar upp sitt rykte.

Charlotte Söderlund, jurist på Konsumentverket, har ett vakande öga över de konsumenträttsliga frågorna inom bland annat motorbranschen.

Samarbetet med MRF och SFVF består i att Konsumentverket har fungerat som ett bollplank i framtagandet av Godkänd Bilverkstad. Det innebär att vi har varit med sedan start och haft synpunkter på hur arbetet ska se ut och vilka krav som skulle ställas . Vi bevakar nu hur arbetet fortlöper för att se om initiativet har den positiva effekt som vi önskar, säger Charlotte Söderlund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11