23948sdkhjf

Begagnatförsäljningen upp i februari

Försäljningen av begagnade bilar ökade i februari. Det visar siffror från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner gick upp med 8,7 procent i februari, jämfört med samma månad 2019. Räknat i antal bilar handlar det om 82 726 sålda bilar, vilket är 6 610 fler än samma period i fjol. Det visar statistik som fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing tagit fram.

Läs också: Kamux flyttar huvudkontoret

– Försäljningen av begagnade bilar till privatpersoner fortsätter att öka. Både försäljningen privatpersoner till privatpersoner och bilhandeln till privatpersoner, men det är bilhandeln som ökar mest, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA Vehicle Remarketing, i ett pressmeddelande.

Bilhandeln sålde under månaden totalt 42 951 begagnade bilar till privatpersoner, vilket är en ökning med 12,3 procent jämfört med samma månad förra året.

– Vi har följt utvecklingen inom begagnathandeln under lång tid. Och det trendbrott som inleddes för cirka fem år sedan är nu ett faktum. När det gäller köp av begagnade bilar är förstahandsvalet för privatpersoner bilhandeln, säger Johan Browaldh.

Samtidigt bytte 37 442 bilar ägare mellan privatpersoner, en ökning med 5,4 procent jämfört med februari i fjol.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095