23948sdkhjf

Fler elever väljer fordons- och transportprogrammet

Antalet elever som antas till gymnasiets fordons- och transportprogram ökar. Det visar Skolverkets statistikrapport för läsåret 2019/2020.

Fordons- och transportprogrammet fortsätter växa. Dagens statistik från Skolverket vittnar om att 139 fler elever antagits till fordons- och transportprogrammet för läsåret 2019/2020 jämfört med föregående läsår. Det motsvarar en ökning med 3,3 procent. Det skriver Transportföretagen på sin hemsida.

Läs också: Yrkesplugget byter namn

Dessutom är fordons- och transportprogrammet i topp som ett av de tre mest populära programmen inom de yrkesförberedande programmen med sina totalt sett 4 295 antagna elever.

Samtidigt ökar antalet elever till yrkesprogrammen med 3 procent för läsåret vilket motsvarar 3 000 fler elever.

– Det stora rekryteringsbehov som råder inom transportbranschen förutsätter att fler upptäcker fordons- och transportprogrammet och Skolverkets rapport visar nu en glädjande ökning. Den som utbildar sig till ett jobb inom transportbranschen gör ett bra val som innebär jobb direkt efter studierna och goda karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning, Transportföretagen.

En av transportbranschens största och viktigaste uppgifter är berätta att vilka jobb- och karriärmöjligheter den erbjuder. Transportföretagen jobbar prioriterat med kompetensförsörjning både på riksnivå och regionalt för att få fler att söka branschens utbildningar men även för att stärka upp utbildningarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078