23948sdkhjf

Blocket lanserar ny betallösning vid bilköp

Tjänsten Blocketbetalning ska erbjuda trygga och enkla transaktioner mellan privatpersoner vid begagnatköp. Köparen kan också själv välja betalsätt.

Med Blocketbetalning ska säljare och köpare enkelt och tryggt kunna sköta betalningen av bilar som sålts via Blocket. Säljaren bestämmer till vilket konto som pengarna ska betalas ut till. Köparen får själv välja betalsätt, antingen faktura med betaltid 14 dagar eller delbetalning och säljaren får sina pengar utbetalda vid genomförd affär direkt till kontot.

Läs också: Kamux flyttar huvudkontoret

Blocketbetalning startas via Blocket och både köpare och säljare identifierar sig med BankID. Tjänsten har utvecklats av Blocket tillsammans med Rocker, tidigare Bynk, inom ramen för pågående samarbete om betalningslösningar. Under 2019 utvecklade Blocket och Rocker Blocketpaketet, en tjänst för trygg och säker handel med begagnade varor över hela landet.

– Vi vill göra det ännu enklare att köpa och sälja saker på Blocket, framförallt när det kommer till affärer av större kommersiellt värde. Tillsammans med Rocker har vi utvecklat en tjänst som ökar tryggheten för våra kunder och som gör det smidigare för säljare och köpare att mötas och handla tryggt av varandra, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket, i ett pressmeddelande. 

Tjänsten är tillgänglig för alla som köper och säljer bil för mellan 10 000 och 100 000 kronor. Framöver kommer Blocketbetalning även inkludera högre belopp samt fler kategorier än bilar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109