23948sdkhjf

SFVF: Coronavirus sinkar däckskiftena

Skiftet från dubbdäck till sommardäck ska ske senast 15 april, enligt lagen. Det görs oftast på en däckverkstad, men det kommer inte hinnas med i år, enligt Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

SFVF varnar i ett pressmeddelande för att verkstäderna inte kommer att hinna med alla bilar på grund av coronaviruset. Dels beror det på att personal vid däckverkstäderna måste stanna hemma med sina barn när dagis och skolor stänger och dels för att kunderna drar sig för att besöka en verkstad av rädsla för smittan.

Läs också: Ny generalagent blir medlem hos SFVF

SFVF skriver i pressmeddelandet att de får samtal om att arbetsbördan blivit helt orimlig sedan den tillåtna tiden för användning av dubbdäck förkortades. Några verkstäder rapporterar också om personal som befinner sig i karantän i Spanien, Italien eller andra länder.

Många verkstäder tvingas permittera flera anställda på grund av arbetsbrist, då man varje dag tar emot avbokningar från oroliga kunder. SFVF varnar också för att en svart marknad kan uppstå där oseriösa aktörer drar nytta av bilisternas behov av att få på sommardäcken.

SFVF kräver att tidsgränsen slopas i sin helhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093