23948sdkhjf

Mekonomen drar tillbaka förslag om utdelning

Det finns en betydande risk för finansiell påverkan av coronaviruset under det första halvåret 2020. Det konstaterar Mekonomen group i ett pressmeddelande. Därför tar styrelsen nu bort förslaget till årsstämman om en utdelning på 0,50 kronor per aktie. 

Även Mekonomen känner av de osäkra stömningarna kring coronavirusets snabba spridning i världen. De marknader där Mekonomen har betydande närvaro har påverkats kraftigt och därmed risken för negativa effekter. 

Enligt Mekonomens styrelse har de senaste veckorna visat på en betydligt lägre marknadsaktivitet och efterfrågan på verkstadstjänster och produkter än under samma period föregående år. Januari och februari, innan coronaviruset tog riktig fart, utvecklades i linje med motsvarande period förra året. 

Även om bolagets logistikkedja i dagsläget fungerar väl och butiker och lager har normala nivåer räknar man med att coronaviruset kommer att påverka Mekonomen omsättning, resultat och kassaflöde för det första kvartalet och för delar av resten av året 2020. Omöjligheten att kunna förutspå situationen och den finansiella påverkan är alltså anledningen till att styrelsen dragit tillbaka förslaget om utdelning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11