23948sdkhjf

Tysk media: Volkswagen ber Daimler om hjälp med ID.3

Det spekuleras i media att Volkswagens elbil ID.3 har sådana mjukvaruproblem att hela lanseringen försenas. En tysk tidning uppger att VW bett Daimler om hjälp.

Som Motormagasinet tidigare rapporterat förekommer det envisa rykten att Volkswagens helt elektriska bil ID.3 blir försenad. Detta på grund av att mjukvaran i bilen helt enkelt inte fungerar som den ska.

De senaste uppgifterna gör gällande att Volkswagen bett Mercedes-tillverkaren Daimler om hjälp för att komma tillrätta med problemen. Det uppgav Süddeutsche Zeitung den gångna veckan och citerar källor inom Volkswagen. De båda företagens högsta chefer ska ha diskuterat att utveckla gemensamma elektriska drivlinor. Det är aningen pinsamt för Daimler då man redan för samtal med BMW om samma sak.

En anledning till mjukvaruproblemen sägs vara att VW-koncernen har svårt att rekrytera IT-utvecklare med rätt kompetens.

Enligt tidplanen ska ID.3 lanseras i sommar. Volkswagen Sverige har tagit in förbokningar för den så kallade ID.3 1st Edition som är de 30 000 först producerade bilarna för Europa. På märkets hemsida kan man anmäla sig för att få information när det går att lägga en fast beställning.

Vi har ingen annan information kring lanseringen av ID.3 än den vi redan kommunicerat, det vill säga att bilarna kommer att tillverkas och levereras enligt plan. Mjukvaruuppdateringar sker kontinuerligt på de bilar som redan är producerade.” uppger Marcus Thomasfolk, Kommunikationschef Volkswagen Group Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093