23948sdkhjf

Promeister-lösning ska underlätta distansutbildning

När gymnasieskolorna skickat hem eleverna behövs verktyg för att utbilda på distans.

I samband med coronaviruset har många skolor och praktiska utbildningar behövt ställa in sina undervisningstillfällen. För att säkra att elever på fordonstekniska gymnasieprogram fortsatt får den kompetens de behöver erbjuder Promeister en lösning till de skolor som vill komplettera sin utbildning eller ställa om till distans.

Läs också: Online-utbildning om glykoler och tvättkemi

– Att den praktiska undervisningen blir inställd är förödande för fordonsbranschen som redan är i akut behov av medarbetare med fordonsteknisk kompetens. Till fordonstekniska gymnasieprogram erbjuder vi en plattform för webbaserad utbildning som täcker fordonsprogrammets nuvarande läroplan och även den nyligen lanserade reviderade läroplanen, säger Andreas Forslund, operativ chef hos Promeister Solutions, i ett pressmeddelande.

Utöver egna utbildningar har Promeister utvecklat utbildningspaket för Electude som gör det möjligt för skolor med fordonsteknisk inriktning att fortsatt tillgodose eleverna kompetens.

– Electudes inlärningsstil bygger på gamification vilket även utmärker våra fordonstekniska utbildningspaket. Gamification innebär att eleven tar sig vidare från en nivå till nästa genom att genomföra ett antal uppdrag på korrekt vis, precis som vid ett spel. På så vis kan vi säkerställa att eleverna fortsatt tillgodoser sig den fordonstekniska kompetens som marknaden efterfrågar, säger Andreas Forslund.

Idag använder cirka 70 fordonstekniska gymnasieskolor Promeisters utbildningspaket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078