23948sdkhjf

Geely engagerar sig i Göteborg

Det är nu klart att biltillverkaren Geely blir ny medlem i Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Geely Sweden Holdings, ett dotterbolag till kinesiska Geelykoncernen, är i Sverige holdingbolag för bland annat Volvo Cars, Polestar, Lynk & Co och Geelys nya innovationscentrum Uni3 på Lindholmen mfl.

Med mer än 10 års närvaro i Göteborg vill Geely på gruppnivå nu ta ett större ansvar och engagera mer i stadens utveckling. Därför går man in som ny medlem i Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

− Geely vill engagera sig i Näringslivsgruppen för att det är ett bra sätt för oss att bli mer engagerade i det lokala näringslivet och samhället i Göteborg. Näringslivsgruppen har ett brett program som gör att vi synkar med de andra bolagen som redan finns i Näringslivsgruppen, och dra gemensam nytta av att vara en uppsamlande kraft i sponsring och CSR-arbete i regionen, säger Stefan Lundin, kommunikationschef för Geely i Sverige.

Sedan starten 1991 har Näringslivsgruppen på Göteborg & Co satsat nästan 150 miljoner kronor i olika projekt som bidrar till långsiktig kompetensförsörjning och inkludering för staden och regionen. Bland projekten finns till exempel Vetenskapsfestivalen, Ung Företagsamhet, Future Skills, Bonnier Hoops, Connect2Capital, Framtidsambassadörer, Hack the Crisis, med mera.

− Vi är mycket glada att Geely har valt att engagera sig i Näringslivsgruppen och vi hälsar de varmt välkomna, säger Lennart Johansson, chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.092