23948sdkhjf

Volkswagen bygger ID.3 igen

Torsdagen den 23 april återupptog Volkswagens fabrik i Zwickau, 30 mil sydväst om Berlin, produktionen av elbilen ID.3. Till att börja med på lågfart och med noggranna skyddsåtgärder.

Volkswagens första elbil på den nya elbilsplattformen MEB är en mycket viktig milstolpe i företagets elektrifiering av modellutbudet. Coronapandemin lade krokben för Volkswagen som stängde fabriken liksom alla andra produktionsanläggningar.

Men nu är man igång igen, låt vara på tredjedels fart – cirka 50 bilar per dag – och med en hel katalog av skyddsåtgärder mot coronasmittan.

Det handlar om att skydda våra medarbetares hälsa och samtidigt få igång vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt säger, Thomas Ulbrich, chef för e-mobilitet inom Volkswagen och talesman för ledningen av verksamheten i Sachsen.

Fabriken i Zwickau är Volkswagens första fabrik som återupptar produktionen sedan stängningen i mitten av mars. Komponentleverantörerna till ID.3 har också startat med motsvarande skyddsåtgärder och nästan alla fabriker i Kina är igång igen. Volkswagens motorfabrik i Chemnitz drog igång samtidigt med Zwickau den 23 april. Den 27 april kommer man även starta produktionen av e-Golf i ”Der Gläsernen Manufaktur Dresden” (fabrikens ytterväggar är av glas).

Bland skyddsåtgärderna finns bland annat avståndsregler, såvitt möjligt, noggrann städning enligt ett tätt schema, obligatoriska ansiktsmasker och tempkoll under eget ansvar innan man går till jobbet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096