23948sdkhjf

Svenska Bilsportförbundets ordförande avgår

Efter den dyra USA-resan. Nu avgår Svenska Bilsportsförbundets ordförande Lars Pettersson med omedelbar verkan.

Det har minst sagt stormat kring Svenska Bilsportsförbundet efter att förbundets revisor föreslagit att styrelsen inte ska få ansvarsfrihet för resan till San Francisco i samband med Indycar-finalen. Resan kostade medlemmarna 300 000 kronor, samtidigt som förbundet år 2019 gick i land med ett minusresultat på 800 000 kronor. Detta efter att man fått in ett sponsorkontrakt på 700 000 kronor.

Läs också: Stark årsredovisning från I.A. Hedin Bil

Nu avgår alltså förbudets ordförande Lars Pettersson.

– Svensk bilsport står inför många viktiga frågor framöver som vi inom hela Bilsportsverige behöver lägga fokus på. Den senaste tidens diskussioner vi haft i svensk bilsport har tagit fokus från just de viktiga framtidsfrågorna, vilket på sikt inte är bra för Bilsportsverige eller för förbundet. Mot bakgrund av det har mitt beslut vuxit fram att nu avgå som ordförande, säger Lars Pettersson i ett pressmeddelande.

– Jag är i stolt över de åren jag haft i styrelsen och de senaste två åren som ordförande. Jag vill tacka alla i Bilsportsverige för det engagemang som finns för att utveckla vår idrott och mitt engagemang för svensk bilsport kommer inte försvinna efter detta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078