23948sdkhjf

BCA: Liten minskning av begagnatmarknaden

Försäljningen av begagnade bilar minskade något i april. Men exporten tog fart.

Under april månad minskade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 5,6 procent, jämfört med samma månad 2019. Det visar siffror från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing som tagits fram med hjälp av statistik från Vroom.

Läs också: Europas bilförsäljning stiger äntligen

Räknat i antal bilar såldes det 87 602 begagnade bilar, vilket är 5 177 färre än i april 2019.

– Vi ser återigen en liten minskning i försäljningen av begagnade bilar. Det som är intressant är att förhållandet i försäljningen från privatpersoner till privatpersoner och bilhandeln till privatpersoner är relativt oförändrad. Vi tror dock att utvecklingen att bilhandeln tar marknadsandelar fortsätter så fort läget normaliseras, säger Johan Browaldh, sales manager Sweden på BCA Vehicle Remarketing, i ett pressmeddelande.

Bilhandeln stod under april för 47 procent av försäljningen, privatmarknaden för 50 procent och företagsförsäljning för tre procent.

– Försäljningen av begagnade bilar minskade något även i april men vi kan se ett tydligt trendbrott för exporten i vecka 16. Från att ha legat på låga nivåer i mars och början av april ökade den till över 40 procent av försäljningen och har sedan bibehållits, säger Johan Browaldh.

Svenska handlare får därmed återigen konkurrens från handlare i hela Europa. Det i kombination med att lagren töms på nya bilar ökar efterfrågan på nyare begagnade bilar.

– Det märks inte minst på prisbilden som nu är tillbaka på samma nivåer som innan corona-pandemins genomslag i branschen, säger Johan Browaldh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11