23948sdkhjf

Tillbaka till heltid på Volvo lastvagnar

På fredag går en stor del av de anställda på Volvo lastvagnar i Umeå tillbaka till heltidsjobb.

Det är cirka tusen anställda som går tillbaka till heltidsarbete i samband med att korttidspermitteringarna avslutas på Volvo lastvagnars hyttfabrik i Umeå. Detta skriver SVT Nyheter.

– Det är väldigt positiv känsla att börja jobba heltid igen. Nu minskar oron för våra medlemmar, åtminstone fram till september-oktober, säger Jan-Olov Carlsson, ordförande för IF metall på Volvo lastvagnar i Umeå.

I dagsläget är det i stort sett full fart i tvåskift på fabriken och enligt Carlsson kommer inte en enda dags permittering kunna läggas ut fram till oktober.

– Det är en lättnad för oss just nu, men sen beror ju produktionen framåt på om Volvo fortsätter att få leveranser från våra leverantörer under den pågående coronapandemin, säger Jan-Olov Carlsson.

Volvo AB stoppade produktionen i Sverige den 23 mars och i Umeå permitterades 1400 medarbetare. I slutet av april mjukstartade produktionen i Umeå igen.

Permitteringen upphör för IF Metalls arbetare den 12 juni men tjänstemännen på fabriken kommer i olika grad att vara permitterade fram till den 22 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062