23948sdkhjf

SFVF välkomnar förstudie om kontrollbesiktning på bilverkstäder

Transportstyrelsens utredning följer på Bilprovningens beslut att upphöra med mobila besiktningsanläggningar.

Nyligen rapporterade Motormagasinet om att Bilprovningen från och med årsskiftet kommer att upphöra med sin mobila besiktningsverksamhet i glesbygd och att Transportstyrelse därför initierat en förstudie om att låta bilverkstäder utföra kontrollbesiktningar på de berörda orterna.

Som ett led i förstudien har man också inlett en dialog med Motorbranschens Riksförbund, MRF, och Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF. Det välkomnas nu av Bo Ericsson, vd för SFVF, i ett pressmeddelande.

– Just nu pågår en förstudie av konsekvenserna eftersom Bilprovningen beslutat att upphöra med sin mobila besiktningsverksamhet i glesbygd vid årsskiftet. SFVF blev kontaktade för en tid sedan för att besvara några frågor, bland annat ställdes frågan om en bilverkstad kan utföra besiktningsuppdraget, säger Bo Ericsson.

SFVF förordar att låta de verkstäder som certifierats enligt branschstandarden Godkänd Bilverkstad utföra kontrollbesiktningar, ett förslag som Bo Ericsson fört fram tidigare. Inte minst menar han att det skulle vara fördelaktigt ur miljösynpunkt:

– Genom att låta verkstäder utföra kontrollbesiktningen i glesbygd skulle bilägare slippa åka långa sträckor för att få bilen besiktigad, vilket är en klar miljöfördel. Dessutom skulle man säkra tillgången på arbete för verkstäder på orter där det kan var svårt att behålla personalen och få lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094