23948sdkhjf

Toyota satsar på bildelning

Kinto Share heter mobilitetstjänsten som lanseras i Sverige idag.

Målet är att öka möjligheterna till enkel och smidig bildelning. Kinto Share är alltså en stationsbaserad bildelningstjänst där kunder hämtar och lämnar bilen på samma plats.

Tjänsten har utvecklats av Toyota Sverige med stöd av Toyota Motor Europe. Den stationsbaserade bildelningen är ett första steg i att skapa mobilitetslösningar som passar vad kunder idag efterfrågar.

Det är ett långsiktigt arbete där vi växer i takt med behov och efterfrågan. Vi börjar nu med en mindre pilot i Stockholm, säger Johan Lundblad, mobility manager på Toyota Sverige i ett pressmeddelande.

I ett första skede erbjuds bilmodellen Toyota Corolla Touring Sports Hybrid, men i takt med att Kinto Share växer breddas också antalet bilmodeller. Från och med den 22 juni finns de första bilarna tillgängliga på ett begränsat antal stationer i Stockholm.

Toyota-koncernen har under de senaste åren arbetat hårt med att transformera sig själva från fordonstillverkare till att bli ledande inom just mobilitetstjänster. Tidigare i år lanserades varumärket Kinto i Europa. Inom Kinto ska det i framtiden rymmas flera olika sorters mobilitetstjänster.

I takt med olika marknaders mognadsfaser kommer Kinto att innehålla olika typer av tjänster på en global och europeisk marknad. I Sverige ser vi att stationsbaserad bildelning är en uppskattad tjänst med hög nyttjandegrad vilket är en viktig parameter ur många aspekter, säger Johan Lundblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14