23948sdkhjf

Nöjdast tjänstebilsförare i Tesla

Men de är inte vanligast, enligt Leaseplans tjänstebilsbarometer.

Volvo är alltjämt den vanligaste tjänstebilen och har med 34 procent av tjänstebilsflottan drygat ut avståndet till Volkswagen, BMW och Audi. Det visar en undersökning som utförts av Detector på uppdrag av Leaseplan, där man frågat 3 800 svenska tjänstebilsförare om sitt bilinnehav.

Nytt märke i undersökningen är Tesla och de utmärker sig genast genom att med god marginal ha de nöjdaste användarna. Teslaförarna ger sin bil i snitt 4,6 i betyg på en femgradig skala.

Det kan jämföras med de delade andra- och tredjeplatsinnehavarna: BMW (4,2), Mercedes (4,2) samt Nissan (4,1) och Volvo (4,1).

– Tjänstebilsförare i Sverige är väldigt nöjda generellt. Majoriteten uppger nämligen att deras helhetsomdöme om bilen de kör idag är utmärkt eller mycket bra, säger Malin Malm, försäljningschef på Leaseplan Sverige, i ett uttalande i samband med rapportsläppet.

När det kommer till vilka attribut som är viktigast vid val av tjänstebil hamnar säkerheten

i topp. På en femgradig skala, där fem klassas som avgörande, ges säkerhetsaspekten 4,6 i snitt av tjänstebilsförare. Telefonfunktioner och Bluetooth (4,5), bilens totalkostnad (4,1) samt bränsleförbrukning (3,9) är andra viktiga aspekter. Det senare kanske avspeglar sig i att allt fler tjänstebilar levereras med sladd.

– En positiv trend är att fler än någonsin väljer el- och hybridbilar. Idag är varannan nybeställning hos oss en laddbar bil. Det gäller att visa på de olika fördelarna med att välja laddbara bilar, som exempelvis att det är ett bra sätt för företag att minska såväl sin klimatpåverkan som sina totalkostnader, säger Malin Malm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093