23948sdkhjf

Säkerhetsbrytare till elbilar på gång

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv och Mersen, en global expert på elkraft, meddelar ett samarbete för att utveckla enheter som ska göra elbilar säkrare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Till skillnad från traditionella personbilar som har ett elsystem på tolv volt kan dagens elbilar ha system på över 500 volt. Vid en olycka kan dessa högspänningssystem utgöra en större risk för att fatta eld och skada passagerare eller räddningspersonal. Det har vi redan sett exempel på och något som bilbranschen uttryckt oro för.

Samarbetet mellan Autoliv och Mersen går ut på att producera bortkopplingsenheter, eller säkerhetsbrytare. Autoliv bidrar med sin beprövade teknik med pyrotekniska säkerhetsbrytare Pyroswitch och Mersen bidrar med sitt koncept för hybridisering av säkringar. Tillsammans vill de ta fram prisvärda enheter som kan koppla bort en strömkälla på upp till 1 000 volt på några millisekunder – innan det hinner uppstå ett farligt överslag.

– Autoliv har som mål att rädda fler liv och tillsammans med Mersen har vi ambitionen att främja teknik som räddar liv. Sammantaget har vi över 165 års erfarenhet. Genom att samarbeta för att göra elbilarna säkrare kommer vi att öka innovationstakten och snabbare få genomslag bland kunderna och ute i samhället, säger Jordi Lombarte, Autolivs teknikchef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094