23948sdkhjf

Promillestöd för nya laddstolpar

Under årets tre första månader har hittills 16 954 nya elbilar registrerats i Sverige. Det innebär det en ökning på över 300 procent från föregående år. Enligt ett pressmeddelande från Kundkraft.

I takt med att fler väljer elbil behöver antalet laddstationer öka, speciellt i de norra delarna av landet. Som en del i att främja möjligheten till laddning beslutade Trafikverket att ge investeringsstöd till ett värde av 45,3 miljoner kronor förra året på att upprätta fler laddstationer i Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Gävleborg och Norrbotten. Utöver det infördes även en ny typ bidrag likt rot- och rutavdrag där privatpersoner kan få bidrag för investeringar i grön teknik.

- Trots att vi ser flera initiativ på ökade laddmöjligheter behöver det bli en större ökning av laddmöjligheter runt om i landet. Som ett exempel är Trafikverkets investeringsstöd på cirka 45 miljoner förra året enbart 1,5 promille av deras budget i på 30 miljarder kronor i år för att utveckla infrastruktur. Så satsningen behöver utökas eftersom fler publika laddstationer kommer att behövas för att kunna möta det växande intresset för elbilar i framtiden, säger Kajsa Sundqvist, elrådgivare på Kundkraft.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109