23948sdkhjf

Fler val för fordonselever

Skolverket föreslår ett antal ändringar i fordons- och transportprogrammet för att det ska bli enklare för fler att få grundläggande högskolebehörighet.

Flera ändringar föreslås i föreskrifterna om kurser för fordons- och transportprogrammet (SKOLFS 2010:41). Just nu är förslaget är ute på remiss och remisstiden går ut den 21 november.

Skulle Skolverkets ändringsförslag gå igenom väntar bland annat följande förändringar i fordons- och transportprogrammet:

1. Eleverna på yrkesprogram behöver inte längre läsa utökat program eller använda det individuella valet eller programfördjupningen för att uppnå grundläggande högskolebehörighet.

2. Eleverna får möjlighet att välja bort grundläggande högskolebehörighet om de inte ser den som relevant i sin utbildning eller om de hellre vill läsa in behörigheten inom det individuella valet eller programfördjupningen. Dagens möjligheter för elever att läsa kurser för grundläggande behörighet som individuellt val kvarstår.

Därmed kommer även dagens möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet inom ramen för 2 500 gymnasiepoäng att finnas kvar. Men det är upp till eleven om denne vill använda det individuella valet eller programfördjupningen till att läsa kurser som ger grundläggande behörighet eller till andra kurser som skolan erbjuder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141