23948sdkhjf

Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner

Efter att Scania Sverige köpte återförsäljaren Arver i september delas verksamheten i Mälardalens åtta orter in i två regioner.

Arver är efter att de köptes upp ett helägt dotterbolag till Scania Sverige. Som ett led i integrationen meddelar de senare att verksamheten därför delas in i två regioner. Den ena med namnet Region Örebro Västmanland omfattar Örebro, Karlskoga, Västerås och Sala. Ansvarig återförsäljarchef blir Niclas Granström som tidigare bland annat varit ansvarig för Scania Syd.

Norrköping, Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm bildar den andra som får namnet Region Norrköping Södermanland. För den blir Rickard Arvidsson ansvarig. Han har tidigare varit chef för Region Stockholm Uppland.

– Vår intention är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. Arver Lastbilar är ett välskött bolag som Scania samarbetat med i många år, med strategiskt viktiga driftställen och kompetenta medarbetare. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid. Våra kunder står alltid i första rummet, säger David Källsäter, vd för Scania Sverige, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096