23948sdkhjf

Mazdas nya Mexiko-fabrik har startat produktion

Tillverkningen i den nya Mexiko-fabriken har startat, meddelar Mazda Motor Corporation. Fabriken, Mazda de Mexico Vehicle Operation (MMVO), är belägen i Salamanca i staten Guanajuato. Den första modellen som tillverkas är Mazda3 Sedan för USA-marknaden.

- Vi har haft mer än 150 mexikanska ingenjörer och arbetsledare på utbildning vid våra japanska fabriker i Hiroshima och Hofu och gjort allt vad vi kunnat för att tillverkningen här vid MMVO skall vara av högsta kvalitet, säger Keishi Egawa, fabrikschef och ansvarig för nya, växande marknader i Latinamerika. Vi kan nu tillverka bilar av lika hög kvalitet som i Japan, på en global nivå, vilket är högst glädjande.

Mazda har sålt ungefär 180 000 fordon i Mexiko sedan försäljningen började där år 2005. Varumärket är mycket uppskattat och under 2013 sålde Mazda rekordmånga bilar, 33 000, på den mexikanska marknaden. Förutom USA kommer MMVO att i framtiden tillverka Mazda3 för andra länder i Amerika och Europa. Mazdas planer är att ytterligare öka tillverkningskapaciteten vid Mexiko-fabriken och senare även producera Mazda2. I oktober i år planeras även start för den nybyggda motor-fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141