23948sdkhjf

Enorma försäljningras i vissa länder

När bilförsäljningssiffrorna tickar in från världens alla hörn ser det väldigt olika ut. Särskilt galet ser det ut i jättelandet Indien.

Under april månad sjönk nyregistreringarna av personbilar i Sverige med 37,5 procent, vilket vi rapporterade om i går. Det kan tyckas vara alarmerande siffror, men de är inte på långt när lika skrämmande som statistiken i andra delar av världen.

Läs också: Ny generalagent blir medlem hos SFVF

Frankrike tappade 89 procent av sin nybilsförsäljning i april, Italien sjönk med 98 procent och från jättelandet Indien rapporteras att 0 (noll!) nya bilar levererats under april, en nedgång med exakt 100 procent.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg kunde nämligen de största bilföretagen i Indien, Maruti Suzuki, Mahindra och Hyundai, inte skicka ut ett enda fordon på marknaden, då fabriker och återförsäljare beordrats att stänga av regeringen.

Från USA rapporteras att hela den amerikanska bilmarknaden föll med cirka 46 procent i april, enligt en uppskattning från marknadsanalysföretaget JD Power. Men siffran är inte exakt, eftersom officiella data inte finns tillgängliga ännu.

JD Power kallar enligt branschtidningen Automotive News den siffran för en positiv nyhet, då man tidigare hade prognostiserat ett försäljningsbortfall på upp till 80 procent.

Enligt australiska Caradvice rapporterar branschexperter i USA och Europa också att det värsta av de snabba försäljningsminskningarna kan vara över. Nu oroar man sig i stället över att kunna hålla jämna steg med en ökad efterfrågan i maj, när bilfabrikerna ska öppna igen och täcka ett uppdämt behov.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156