23948sdkhjf

Ingen bilsalong i Genève nästa år – eventet säljs

Bilutställningen i Genève skjuts upp till 2022.

Coronapandemin har minst sagt skakat om tillvaron för de flesta av oss. Bland annat stoppade den årets bilsalong som hålls i Genève varje år i mars, och nu stoppar svallvågorna även nästa års event. Detta meddelades under måndagseftermiddagen

Anledningen är att en majoritet av utställarna uppgett att de förmodligen inte skulle delta i en 2021-upplaga och att de föredrog att avvakta till 2022. Bland annat behöver utställare tid för att ha en chans att återhämta sig ekonomiskt samtidigt som det är långt ifrån säkert att den nuvarande hälsosituationen skulle göra det möjligt att organisera ett evenemang som lockar mer än sexhundra tusen besökare och tio tusen journalister nästa vår.

Dessutom har man beslutat att eventet ska säljas till Palexpo SA som äger utställningslokalerna. Efter att årets event ställts in bad stiftelsen om ekonomiskt stöd för att täcka de förluster som orsakats av avbrottet av bilsalongen och för att hjälpa till att förbereda ett nytt event. I början av juni godkändes ett lån till stiftelsen på 16,8 miljoner schweiziska franc.

Dock skulle stiftelsen vara tvungen att återbetala 1 miljon schweiziska franc redan i juni 2021, innan den hade haft möjlighet att generera ytterligare medel, eftersom nästa års upplaga inte kan äga rum. Därför accepterades inte lånet.

I och med försäljningen hoppas man kunna säkra att showen fortsättningsvis ska anordnas många år framöver. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.046