23948sdkhjf

DTM inför Hockenheim: Ekström och Kristensen satsar på avancemang i finalen

Det är dags för årets sista deltävling i DTM och som vanligt avslutas säsongen på Hockenheim, Tyskland. Mästerskapet avgjordes under förra tävlingen på Le Mans, Frankrike för två veckor sedan och Bernd Schneider kröntes mästare.

Det är dags för årets sista deltävling i DTM och som vanligt avslutas säsongen på Hockenheim, Tyskland. Mästerskapet avgjordes under förra tävlingen på Le Mans, Frankrike för två veckor sedan och Bernd Schneider kröntes mästare. Men det finns fortfarande en intressant batalj kvar - om andraplatsen i mästerskapet. Det står mellan Audi-stjärnan Tom Kristensen och Mercedes-nykomlingen Bruno Spengler, endast tre poäng skiljer dem åt i totalställningen.


- Det gäller att göra ett bra kval och ligga ett par placeringar framför Spengler för att jag ska kunna ta andraplatsen, säger Tom Kristensen.


Vår svenske chaufför Mattias Ekström har haft en motig säsong. Hans sikte är inställt på femte plats i mästerskapet. Om den placeringen slåss han mot de tidigare F1-förarna Heinz-Harald Frentzen och Mika Häkkinen, plus den unga och alltid snabba Jamie Green.


- Möjligheten att bli femma finns men jag kommer att fokusera på att avsluta säsongen så bra som möjligt, säger Ekström.


Det har varit en jämn och hård kamp mellan Audi och Mercedes under hela året. I antalet segrar står det 5-4 till Mercedes, något som Audi ha satt siktet på att ändra under helgens tävling.


- Vi kommer att försöka ha kul under helgen, ha en positiv atmosfär och förhoppningsvis gör det att vi kanske kan stå överst på pallen på söndag, säger Ekström.


Finalen lockar alltid storpublik och årets tävling är inget undantag. Det har varit ett stort tryck efter biljetter och man har redan sålt över 60 000 biljetter i förköp, publikfest är att vänta! För er som inte har möjlighet att se finalen på plats så kommer SVT24 sända live på söndag!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078