23948sdkhjf

GM Powertrain Sweden och Scania undertecknar avsiktsförklaring att sälja motorfabriken i Södertälje

Södertälje— General Motors Powertrain och Scania tillkännager idag att de undertecknat en avsiktsförklaring att förhandla fram en överenskommelse om att Scania stegvis tar över motorfabriken i Södertälje. Övertagandet innefattar fabriken och överflyttning av totalt 115 anställda.

Södertälje - General Motors Powertrain och Scania tillkännager idag att de undertecknat en avsiktsförklaring att förhandla fram en överenskommelse om att Scania stegvis tar över motorfabriken i Södertälje. Övertagandet innefattar fabriken och överflyttning av totalt 115 anställda.


Avdelningen för motorutveckling i Södertälje omfattas inte av denna överenskommelse och kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del av GM:s integrerade utvecklingsarbete i Europa.


"Vi är övertygade att denna överenskommelse inte enbart säkrar arbetstillfällen i Södertälje utan också innebär en stor fördel för alla involverade parter, inte minst för de yrkesskickliga medarbetarna i Södertälje", säger GM Powertrains Vice President Roger J. Johansson.


Motorfabriken i Södertälje producerar årligen cirka 25.000 motorer för Saab 9-5.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063