23948sdkhjf

Mitsubishi Motors i samarbete för massproduktion av batterier till elbilar

Mitsubishi Motors har tillsammans med GS Yuasa Corporation och Mitsubishi Corporation etablerat ett gemensamt bolag för att masstillverka lithium-jon-batterier för elbilar. Det gemensamma bolaget kommer att vara etablerat inom ett halvår och tillverka 200 000 batterier per år från 2009.

Mitsubishi Motors har tillsammans med GS Yuasa Corporation och Mitsubishi Corporation etablerat ett gemensamt bolag för att masstillverka lithium-jon-batterier för elbilar. Det gemensamma bolaget kommer att vara etablerat inom ett halvår och tillverka 200 000 batterier per år från 2009. Batterierna har tio gånger så hög kapacitet jämfört med de batterier som finns i dagens hybridbilar.


Användningen av stora lithium-jon-batterier förväntas öka drastiskt inom många områden där bilar är en. Batterierna som kommer att tillverkas av det nya företaget är baserade på "LIM series" som redan idag tillverkas av GS Yuasa vilka är ensamma masstillverkare av lithium-jon-batterier i Japan. De nya batterierna utvecklas baserade på särskilda faktorer som cellstrukturer och elektrodmaterial, vilket ökar energi- och kraftdensiteten. Dessa nya batterier har tio gånger högre capacitet än de som finns i dagens hybridbilar och är därför ett utmärkt val för eldrivna bilar. De är förstås också lämpliga i hybridbilar.


Mitsubishi Motors Corporation arbetar för att använda så rena bilar som möjligt och har en elbil under utveckling - iMiEV. Tanken är att använda de nya batterierna i nästa generation av bilen som enligt plan kommer att introduceras på marknaden år 2010.


I första fasen kommer ungefär tre miljarder yen (cirka 1,8 miljarder kronor) att investeras för att installera en automatiserad produktionslinje i fabriken som är belägen intill Yuasa Kyotos huvudkontor i Japan. Den kommer att kunna producera 200 000 enheter per år. Försäljningen beräknas starta under 2009.


De tre företagen bestämde sig för att genom att slå sig ihop och använda varandras unika styrkor för att få ut goda effekter av samarbetet i det nya företaget. Företrädare för det nya bolaget säger att de hoppas att de nya batterierna kommer att bli standard för eldrivna bilar framöver.


GS Yuasa väntas äga 51 % av det gemensamma bolaget, Mitsubishi Corporation 34 % och Mitsubishi Motors Corporation 15 %. Huvudkontoret kommer att vara vid GS Yuasas huvudkontor i Kyoto. Att konstruera lösningar som fungerar med batterier efterfrågas allt mer och på allt fler marknader. GS Yuasa äger redan idag avancerade teknologier och strävar efter att bredda detta ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062