23948sdkhjf

Rallycross-EM: Lasse Larsson kör för guld i sin sista tävling

EM-finalen i rallycross ser ut att bli en uppgörelse mellan den regerande mästaren Lasse Larsson och Kenneth Hansen. Inför finalen som körs i Tjeckien i helgen leder Hansen med en poäng över Larsson.

EM-finalen i rallycross ser ut att bli en uppgörelse mellan den regerande mästaren Lasse Larsson och Kenneth Hansen. Inför finalen som körs i Tjeckien i helgen leder Hansen med en poäng över Larsson. Tävlingen blir den sista för Larsson och Skoda-teamet Toveks Racing, men räkna inte med en lugn avskedsföreställning. Hela teamet har fullt fokus på att försvara EM-titeln.


I helgen körs finalen i rallycross-EM i Sosnova, Tjeckien. Kenneth Hansen toppar tabellen en poäng före regerande mästaren Lasse Larsson. En bit bakom jagar Sverre Isachsen, Michael Jernberg och Andréas Eriksson. Senast i Polen var det Lasse Larsson och Skoda-teamet Toveks Racing som segrade, ett resultat teamet hoppas upprepa i Tjeckien. Konkurrensen i mästerskapet har varit hård sedan den första deltävlingen i Portugal och avslutningen lär inte bli lättare. Flera förare har fortfarande chans att vinna EM, andra vill ha ett bra resultat med sig till nästa säsong.


- Målsättningen är att vara före Kenneth Hansen i tävlingen och vinna EM, men Kenneth blir inte lätt att rubba. Trots att han har så många titlar är han ordentligt taggad för att ta sin 14:e titel. Jag kan lova att vi är minst lika laddade att göra en bra tävling. Skulle det inte räcka hela vägen måste det hända mycket för att vi ska bli sämre än tvåa i mästerskapet, säger Lasse Larsson.


EM-finalen i Tjeckien blir Lasse Larssons sista i rallycross innan han lägger hjälmen på hyllan. Några tankar på det har han inte inför tävlingen. Det viktiga är att göra en bra avslutning på mästerskapet och förhoppningsvis försvara EM-titeln. Larssons Skoda Fabia har varit snabb hela året, och bilen är lite av ett trumfkort för hans del.


- Att det är sista tävlingen har jag inte tänkt på alls, det är fullt fokus på finalen. Det gäller att gå ut stenhårt redan från början för att vara med längst fram. Banan är ganska snabb men det kan vara svårt att köra om. För publiken är den dock riktigt bra då man har överblick över hela banan, säger Lasse Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078