23948sdkhjf

Den svenske landslagsföraren Fredrik Åhlin kör Bettega Memorial på Bologna Motor Show 2011


Fredrik Åhlin som just avslutat sin VM-säsong i WRC Academy har i dagarna fått en inbjudan att köra i Bettega Memorial, som är en fartfylld head-to-head-tävling under Bologna Motor Show.

”Jag var en av sex Pirelli Star Driver-förare som körde hela serien i WRC Academy i år, och det är organisationen för Pirelli Star Driver som står bakom starten i Bettega Memorial. Det skall självklart bli fantastiskt kul att få avsluta årets säsong med den här speciella tävlingen, och det är en självklarhet för mig att vara med och hedra en rallyförare som Attilio Bettega, han var riktigt snabb under sin tid och det var efter hans tragiska bortgång som säkerhetskraven för rallysporten höjdes” berättar Fredrik.

Det är den 21:a gången i ordningen som man kör Bettega Memorial, och det är toppnamnen inom rallysporten som genom åren kört inbjudningstävlingen för att hedra Bettega.

Bettega Memorial körs till minne av Attilio Bettega som var fabriksförare för Lancia. Bettega omkom i en olycka under Korsikarallyt 1985. Tävlingen körs med utslagsheat på en mixad asfalt- och grusbana som är drygt en kilometer lång.

2010 stod Petter Solberg mot Sebastien Ogier i finalen och där den sistnämnde efter en tuff kamp slutade överst på pallen.

”Jag har aldrig kört något liknande. Det är som en superstage som vi kör i VM, ungefär som Färjestad travbana på Rally Sweden, men den här gången väntar en kilometer mixad asfalt- och grusbana. Jag gillar nya utmaningar och ser fram emot att komma så långt som möjligt i utslagsheaten” berättar Fredrik.

Förutom deltagandet på Bettega Memorial är det arbetet med att få till en bra budget för nästa säsong som nu gäller för Åhlin. ”Planen är att få ihop till ytterligare en säsong i WRC Academy” avslutar Fredrik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063