23948sdkhjf

God jul och gott nytt år!

Nu har ännu ett år nått sitt slut.
Något som vi firar med ett tut.
När vi syns igen är det 2023.
Vi hoppas att ni hänger med!

Nu går redaktionen på Motormagasinet på julledighet, men vi är tillbaka nästa år. Fram tills dess önskar vi er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Som en julklapp har vi låst upp årets tio mest lästa artiklar.

1. Känd bilprofil i stor Porsche-härva

Mest läst var vår artikel om hur flera stulna Porschar blev en. Först blev en Porsche 911 GT3 RS blev stulen två gånger på två dygn. Några månader efter att händelsen först kommer till vår kännedom dimper det ner ett brev från åklagarmyndigheten i ägarens brevlåda. Han är nu målsägande i ett fall där en känd bilprofil är misstänkt för grovt svindleri.

2. Bilprofilen svarar: ”Larmtjänst har ingen kunskap om Porsche”

Efter den uppmärksammade nyheten om bilprofilen och de stulna Porsche-bilarna valde bilprofilen att kontakta Motormagasinet för att ge sin version.

3. Här är Ford-återförsäljarna som försvinner

Det skulle inte bli några förändringar i Fords återförsäljarled, lovade Hedin-koncernen när man tog över generalagenturen för Ford. Sedan stod det klart att det blev tvärtom – 23 av 30 bilföretag tvingades sluta som Ford-återförsäljare.

4. Hedin säger upp alla återförsäljaravtal för Renault, Dacia och Alpine

Hedin sade upp alla återförsäljar- och reparatörsavtal för Renault i Sverige. Nu väntade en osäker tid för många Renault-handlare.

5. Här är alla tillverkare som påverkas av Ukrainakriget

Flera stora underleverantörer har sin verksamhet i Ukraina, och därför medförde kriget i landet stora störningar för biltillverkarna.

6. Porsche-härvan: Larmtjänst får tips från sociala medier

Den uppmärksammade nyheten om den kända bilprofilen och de stulna Porsche-bilarna ledde till att Larmtjänst fick in en mängd nya tips.

7. De tar över importen av Renault

Hedin Mobility Group tog klivet in i Danmark, när det stod klart att man i ett joint venture med portugisiskt företag tog över importen och distributionen av Renault i både Sverige och Danmark.

8. Så är Hedin Bil på väg att ta greppet om Ford-handeln

De oberoende Ford-återförsäljarna började känna av effekterna av Hedin Bil-koncernens övertagande av generalagenturen för Ford. Ytterligare en Ford-återförsäljare blev uppsagd och generalagenten lämnade inte längre några garantier när det gällde tillgången på Ford-bilar.

9. Så mycket snabbare slits däcken på elbilar

Elbilar sliter ned däck betydligt snabbare än konventionella förbränningsmotorbilar, men orsaken är inte enbart elbilarnas högre vikt. Det visade en kartläggning som Euromaster i Danmark gjort.

10. Källa: Så kommer Hedin Bil ta över Ford-försäljningen

”Om jag vore oberoende Ford-återförsäljare skulle jag illa kvickt se mig om efter andra varumärken att jobba med eller en annan affärsmodell”. Det sade en person med många års erfarenhet från bilbranschen som Motormagasinet pratat med när det stod klart att Hedin Bil skulle ta över Ford-försäljningen i Sverige.

God jul och gott nytt år!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095