23948sdkhjf

BILFÖRSÄLJNING

Bil Sweden: Fordonsförsäljningen slog rekord 2019

När Bil Sweden summerar fordonsåret 2019 konstaterar man både att flera rekord slogs och att de egna prognoserna kom till korta.

Subaru omstrukturerar i Sverige

Modellprogrammet slimmas och återförsäljarna blir färre när Subaru omstrukturerar sin svenska verksamhet. Omställningen är den största för märket sedan 1990-talet.

Bilmärket som inte vill vara ”ännu ett varumärke”

Volvos systerbolag Lynk & Co var på plats på Stora Mobilitetsdagen som anordnades av Dagens industri. Företagets vd Alain Visser höll tal och trots att han var sist ut och det var sent på dagen fångade han publikens intresse. Hans tal var nämligen något kontroversiellt, i bilindustrins öron.

Begagnatmarknaden backar – och växer

Stark bilmarknad i november

Bilmarknaden fortsätter att gå starkt, visar Bil Swedens statistik. Det förklaras till stor del av fordonsskattehöjningen som väntar vid årsskiftet.

Försenad registrering kan leda till ersättningskrav

Svenska konsekvenser av FCA- och PSA-affären

När Peugeot slår sig ihop med Fiat Chrysler får det globala konsekvenser. Men vad det kommer att betyda för den svenska marknaden vet man ännu inte.

WLTP-hotet får försäljningstatistiken att skjuta i höjden

Bil Sweden höjer nybilsprognosen. Anledningen är den förväntade höjningen av fordonsskatten efter årsskiftet, då WLTP ska ligga till grund för bonus malus-beräkningarna.

KW Bruun Autoimport ny importör av Citroën

Upplands Motor ser att elektrifieringen kräver nya förhållningssätt

När fler alternativ finns tillgängliga krävs ett annat förhållningssätt hos bilföretagen. Ren försäljning ersätts i allt högre grad av kvalificerad rådgivning.

CarNext.com öppnar sin första butik i Sverige

Sänd till en kollega

0.062