23948sdkhjf

BIL SWEDEN

På bilskrotar i Belgien återvinner man plasten

Svenska bilskrotar skickar bilplasten till förbränning eftersom det inte är lönsamt att återvinna den. I Belgien återvinner man den till ny plast.

Nybilsregistreringarna störtdök i januari

Som väntat minskade antalet nyregistrerade personbilar och lätta lastbilar i januari. Men de laddbara bilarna slog rekord.

Ledare #1: Vad säger kristallkulan om 2030?

Branschstandard för hantering av elfordon

Bil Sweden: Fordonsförsäljningen slog rekord 2019

När Bil Sweden summerar fordonsåret 2019 konstaterar man både att flera rekord slogs och att de egna prognoserna kom till korta.

Stor ökning av elbilsförsäljningen enligt ny prognos

Stark bilmarknad i november

Bilmarknaden fortsätter att gå starkt, visar Bil Swedens statistik. Det förklaras till stor del av fordonsskattehöjningen som väntar vid årsskiftet.

Nya EU-regler gör bilen säkrare – men dyrare

Alla nya bilar måste snart vara utrustade med avancerade system som ska förhindra olyckor, enligt nya EU-regler. Lagkraven ökar säkerheten, men kan göra bilar avsevärt mycket dyrare, enligt branschorganisationen Bil Sweden.

WLTP-hotet får försäljningstatistiken att skjuta i höjden

Bil Sweden höjer nybilsprognosen. Anledningen är den förväntade höjningen av fordonsskatten efter årsskiftet, då WLTP ska ligga till grund för bonus malus-beräkningarna.

Bil Sweden tillbakavisar DN:s uppgifter om senarelagda billeveranser

Dagens Nyheter har rapporterat om att bland annat Kia medvetet senarelägger leveranser av laddhybrider till nästa år för att slippa utsläppsböter. Både Kia Motors Sweden och branschorganisationen Bil Sweden menar att det beror på helt andra saker.

Ekot avslöjar fusk med bilars återvinning

Sveriges Radios Ekot har rapporterat att tusentals ton bildelar malts ner och lagts på stängda soptippar och sedan redovisats som materialåtervinning. Enligt Naturvårdsverket strider det mot regelverket, men Bil Sweden anser att branschen klarar återvinningskraven.

Regeländringar bakom stark uppgång i september

Europeiska fordonsindustrin säger nej till hård brexit

Flera ledare för bransch- och intresseorganisationer inom den europeiska fordonsindustrin gör ett gemensamt uttalande kring brexit. De förklarar bland annat vilka konsekvenser en hård brexit skulle leda till och att de vill undvika det.

Så tycker branschen om höstbudgeten

Den 18 september släppte regeringen sin ändringsbudget för hösten. En del av punkterna kommer påverka fordonsbranschen och det finns blandade åsikter om dessa punkter bland branschens organisationer.

Sänd till en kollega

0.047