23948sdkhjf

VERKSTÄDER

Konverteringspremie möjlighet för bilverkstäderna

Regeringen vill införa en konverteringspremie för bilar från fossil drift till biodrivmedel eller biogas från 2022. Något som skulle kunna ge de svenska verkstäderna mer jobb.

Würth satsar på tunga fordon

Würth Svenska AB satsar på tunga fordon och delar nu upp den befintliga divisionen Fordon till två divisioner, Fordon och Tunga Fordon.

SFVF: Varför ska bilverkstäder följa lagstiftningen?

Sveriges 10 bästa verkstäder

De bästa verkstäderna hittas utanför storstäderna. Här är listan på de verkstäder som är bäst online.

Plus

Tema Personal/Rekrytering: Gott om kompetens på rekryteringsfirmorna

För den som vågar och kan, finns det i dagsläget goda möjligheter att hitta kompetent personal. På rekryteringsfirmorna finns det just nu många goda kandidater.

Plus

Tema Klimatanläggningar: Fel AC-olja i laddhybrider och elbilar kan vara livsfarligt

El- och hybridbilar är enligt dagens prognos framtiden. Dock är sällan förändringar helt smärtfria och för verkstäderna kommer nya krav, nya risker och kanske rent av ett nytt behov av utrustning när många elfordon behöver servas.

Tryck i verkstäderna trots coronatider

Med tassande steg tar sig fordonsbranschen tillbaka till ett någorlunda vaket tillstånd. På verkstäderna rullar kunderna in igen och humöret runt om i branschen stiger i takt med att vårsolen värmer allt mer.

Fortsatt högt digitalt tryck

SFVF vill se rot-avdrag efter coronakrisen

En bra affär på kroken

Att sälja dragkrokar via nätet visade sig vara en bra idé. Företaget Dragkrokskungen är just nu nedringda av bilägare som huspysslar eller vill semestra på hemmaplan men även av bilhandlare som har svårt att få tag på dragkrokar.

Stor affär mellan J Bil och Holmgrens

Hämta- och lämnaservice hos Mekonomen

Även Mekonomen har märkt av en ökad oro hos sina kunder sedan coronaviruset började sprida sig. Nu utökar de sin hämta- och lämnaservice till ytterligare 200 verkstäder.

Högst antal Godkänd bilverkstad från Mekonomen

Hjälp till verkstäder som kämpar mot konkurs

Försök att sänka de fasta kostnaderna, hitta nya försäljningsvägar och kanske rent av ta ut semester. Motorbranschens riksförbund (MRF) ger de små verkstäderna tips hur de kan göra för att försöka undvika konkurs.

Fortfarande gott om reservdelar för verkstäderna

Fordonsbranschen påverkas kraftigt av coronapandemin. Trots nedstängda fabriker hos underleverantörer finns ännu ingen större oro över reservdelsbrist bland verkstäder.

Satsa digitalt när coronaviruset skrämmer

Hundra Godkända bilverkstäder hos Autoexperten

Proppen ur för Godkänd Bilverkstad

352! Det är antalet verkstäder som klarat årlig kontroll för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, GBV. I täten ligger Mekonomen, Autoexperten och Volkswagen Group.

4

Fortsatt minskat antal bilverkstäder

Antalet bilverkstäder fortsätter att minska i Sverige, enligt färsk statistik som Motorbranschens Riksförbund, MRF, har tagit fram. Man konstaterar att cirka 1 000 verkstäder har försvunnit de senaste åren och att det beror på flera faktorer.

SFVF positiva till fler kontroller av verkstäderna

Allt fler bilverkstäder arbetar svart och en rad insatser görs för att få bukt på problemet. Försäkringsbolagen ställer krav, certifieringar införs, myndigheter samarbetar tätare – men SFVF vill se mer kontroller.

Inte konstigt att verkstäder kör kunders bilar flera mil

En man i Örebro lämnade in sin bil på verkstaden och upptäckte därefter att bilen körts över 50 mil innan han fick tillbaka den. Det är ovanligt, men det förekommer och Motorbranschens Riksförbund, MRF, står bakom verkstäderna i frågan.

Tinder för kunder och verkstäder

MyMechanic är det nystartade företaget som ska ta verkstaden hem till kunden. Det ska ske via en digital plattform och båda parterna ska kunna hitta varandra – ungefär som på mötesplatsen Tinder.

Sänd till en kollega

0.05